Σωστός τρόπος φύλαξης και αποθήκευσης των φυτικών προϊόντων!

Όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Ειδικότερα τα φυτικά προϊόντα που δεν περιέχουν οποιαδήποτε συντηρητικά, λειτουργούν για ορισμένο χρονικό διάστημα από το άνοιγμά τους.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε να τα αποθηκεύετε σωστά ώστε να παραμένουν αναλλοίωτα έως την ημερομηνία λήξης τους.

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ

Η ζέστη και ο ήλιος μπορούν να αλλάξουν τη σύσταση των προϊόντων σας και να επηρεάσουν την απόδοσή τους – ακόμα και να δημιουργήσουν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Μερικά συστατικά και προϊόντα είναι πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες από άλλα ειδικότερα τα φυτικά/ οργανικά προϊόντα που δεν περιέχουν συντηρητικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φυλάξετε τις ενυδατικές κρέμες, κρέμες ματιών, ορούς/σέρουμ και τα σπρέι σας στο ψυγείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ή τουλάχιστον μέχρι να αποχωριστούμε τις ζεστές μέρες.

ΟΞΕΙΔΩΣΗ

Η οξείδωση είναι η χημική μεταβολή που συμβαίνει όταν μια σύνθεση έρχεται σε επαφή με τον αέρα ή το νερό. Εάν τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας οξειδωθούν, τότε μπορεί να αλλάξουν χρώμα, να ξεραθούν ή να σβολιάσουν – εν συντομία δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικά. Ευαίσθητα προϊόντα που μπορούν εύκολα να οξειδωθούν είναι οι φυτικές / οργανικές κρέμες, σέρουμ, φυσικά έλαια κ.α. Για να αποφύγετε την οξείδωσή τους, κλείνετε καλά τις συσκευασίες αμέσως μετά τη χρήση και να προσέχετε όταν είστε στο ντους καθώς οι ατμοί είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Επίσης να πλένετε ΠΑΝΤΑ τα χέρια σας πριν την εφαρμογή για να αποφύγετε το να εισχωρήσουν βακτήρια στο προϊόν. Ακόμη καλύτερα να εφαρμόζετε τις κρέμες σας με το ειδικό κουταλάκι (το οποίο θα απολυμαίνετε κάθε φορά πριν τη χρήση)  για να αποφύγετε την άμεση επαφή της κρέμας με τα δάκτυλά σας.

You might also enjoy