Ποιο καθαριστικό προσώπου είναι κατάλληλο για μένα;

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο βήμα σε μια ρουτίνα ομορφιάς και το να βρεις το πιο κατάλληλο για σένα είναι άκρως σημαντικό. Παρόλο που τα καθαριστικά προσώπου μπορεί να μην μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου από μόνα τους, η χρήση ενός λάθος καθαριστικού προσώπου μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα στο δέρμα. Γι αυτό είναι άκρως σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να αναγνωρίζει τις ανάγκες που έχει το δέρμα του. 

Δημιουργήσαμε λοιπόν τον πιο κάτω οδηγό που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. 

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Γυαλάδα
 • Μεγάλους και ορατούς πόρους
 • Μπορεί να εμφανίσει ακμή

Συστήνουμε: To CP The Toning Cleansing Gel σε συνδυασμό με το The Pure Cleansing Oil είναι η ιδανική επιλογή για λιπαρές επιδερμίδες. Μεταξύ άλλων, το CP The Toning Cleansing Gel θα καθαρίσει βαθιά τους πόρους και έπειτα θα τους συρρικνώσει με αποτέλεσμα ένα πιο λείο, τονωμένο και υγιές δέρμα. Επίσης, θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα στο δέρμα έτσι ώστε να μην δημιουργείται γυαλάδα κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιείτε με το The Calming Gel 2-3 φορές την εβδομάδα ως μέρος του τριπλού καθαρισμού σας για μέγιστη απόδοση. Το The Calming Cleansing Gel θα καταπραΰνει οποιεσδήποτε εξάρσεις παρουσιάσει το δέρμα και θα βοηθήσει στο να αναδείξει τη φυσική του λάμψη.

ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Λιπαρή Τ- ζώνη
 • Ξηρή U – ζώνη
 • Το δέρμα τείνει να αλλάζει ξαφνικά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
 • Το μακιγιάζ δεν σταθεροποιείται εύκολα 
 • Το δέρμα έχει ανώμαλη υφή 
 • Έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος

Συστήνουμε: Για μεικτή επιδερμίδα προτείνουμε ανεπιφύλακτα το CP The Toning Cleansing Gel μαζί  με το The Pure Cleansing Oil. Αυτός ο συνδυασμός θα ενυδατώσει το δέρμα στα σημεία που χρειάζεται αλλά και θα περιορίσει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα. Το The Toning Cleansing Gel συγκεκριμένα είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα να απομακρύνει τυχόν τοξίνες με αποτέλεσμα το δέρμα να έχει μία πιο λεία υφή. Με αυτό τον τρόπο το μακιγιάζ θα σταθεροποιείται πιο εύκολα και θα διατηρείται περισσότερο. Επίσης, εξισορροπεί το pH του δέρματος και διατηρεί τη φυσική του ισορροπία με αποτέλεσμα να είναι πιο υγιές ακόμα και κατά τις καιρικές αλλαγές. Μπορείτε να εντάξετε το The Calming Cleansing Gel 2-3 φορές τη βδομάδα ως μέρος ενός τριπλού καθαρισμού έτσι ώστε να επωφεληθείτε από τις καταπραυντικές ιδιότητές του. To The Calming Cleansing Gel θα ηρεμήσει την επιδερμίδα απο τυχόν εξάρσεις που μπορεί να έχετε περιστασιακά αλλά και θα της δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας και ενυδάτωσης. 

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Ξεφλουδίζει συχνά και έχει άγρια υφή
 • Εμφανίζει κόκκινα σημάδια
 • Έχει τάση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα
 • Συνήθως μετά από καθαρισμό νιώθετε το δερμα σας να σας τραβάει 

Συστήνουμε: Το The Calming Cleansing Gel μαζί με το The Pure Cleansing Oil είναι η άκρως ιδανική επιλογή για ξηρές επιδερμίδες. Γενικότερα τα άτομα με ξηρές επιδερμίδες πρέπει να προτιμούν καθαριστικά προσώπου τα οποία είναι ιδιαίτερα ήπια στο δέρμα. Το The Calming Cleansing Gel είναι εμπλουτισμένο με φυτικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που καθαρίζουν το δέρμα αλλά παράλληλα προσφέρουν στο δέρμα βαθιά ενυδατωση. Με αυτό τον τρόπο βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αλλά και στην ομαλή υφή του δέρματος. Επίσης, το συγκεκριμένο τζελ εμπεριέχει καταπραϋντικά και θρεπτικά βότανα τα οποία βοηθούν στη μείωση των κόκκινων σημαδιών. Μπορείτε επίσης να εντάξετε το The Toning Cleansing Gel στη ρουτίνα ομορφιάς σας 1-2 φορές ως μέρος ενός τριπλού καθαρισμού έτσι ώστε να επωφεληθείτε απο τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Εμφανίζει αλλεργιακές ή ερεθιστικές αντιδράσεις όπως κνησμό, τσίμπημα ή αίσθηση του καψίματος όταν έρχεται σε επαφή με συνθετικά χημικά ή αρώματα 
 • Οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να δημιουργήσουν αίσθηση τσιμπήματος ή καψίματος, κοκκινίλες ή εξάψεις

Συστήνουμε: Το The Calming Cleansing Gel είναι η απόλυτη επιλογή για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Είναι ένα προϊόν 100% φυσικό, χωρίς συνθετικά χημικά ή αρώματα που αποτελείται από προσεκτικά διαλεγμένα βότανα. Συγκεκριμένα εμπεριέχει ήπια, καταπραϋντικά αιθέρια έλαια όπως μαντζουράνα, γεράνι, μπλε χαμομήλι και λεβάντα τα οποία όχι μόνο δεν ερεθίζουν αλλά είναι καλμαντικά και θρεπτικά για το δέρμα. Επίσης, σε περιόδους όπως οι καιρικές αλλαγές όπου το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ευαισθησίες, τα βιοδραστικά βότανα θα ηρεμήσουν και θα απαλύνουν το δέρμα. Το The Calming Cleansing Gel μαζί με το The Pure Cleansing Oil είναι ο ακαταμάχητος συνδυασμός που θα κρατάει το δέρμα σας υγιές, ενυδατωμένο και ήρεμο. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε το The Toning Cleansing Gel ως μέρος ενός τριπλού καθαρισμού. Το εν λόγω Cleansing Gel έχει αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θα σας βοηθήσει να δείχνει το δέρμα σας ανανεωμένο, απαλό και υγιές. 

ΔΕΡΜΑ ΕΠΙΡΡΕΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ

Χαρακτηριστικά: 

 • Μαύρα στίγματα
 • Κόκκινα σπυράκια που μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο πρόσωπο 
 • Σπυράκια με πύον
 • Κύστες που μπορεί να παραμένουν κάτω από το δέρμα για αρκετές εβδομάδες
 • Υπερπαραγωγή σμήγματος 
 • Κλειστοί πόροι 

Συστήνουμε: Πριν σας προτείνουμε το πιο κατάλληλο τζελ για εσάς πρεπει να διαχωρίσουμε τις αιτίες της ακμής*. Η πιο συχνή μορφή είναι η κοινή ακμή η οποία έρχεται από περιβαλλοντικά αίτια. Δηλαδή οι λιπαρές τροφές, η υπερκατανάλωση ζάχαρης, ο ιδρώτας και ο ήλιος είναι χαρακτηριστικά που μπορεί να προκαλέσουν αυτού του είδους ακμή. Σε αυτή την περιπτωση το The Calming Cleansing Gel είναι η κατάλληλη επιλογή αφού θα καθαρίσει βαθιά τους πόρους του δέρματος ούτως ώστε να αφαιρέσει τη λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες και να καταπραΰνει οποιαδήποτε σπυράκια. Εμπεριέχει επίσης οργανικό έλαιο αγγουριού το οποίο μειώνει τις κοκκινίλες και τις φλεγμονές. Αν όμως η ακμή προέρχεται από ορμονικά αίτια όπως πολυκυστικές ωοθήκες, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το The Toning Cleansing Gel αφού θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα στο δέρμα, θα απομακρύνει και θα καθαρίσει οποιαδήποτε βλαβερά βακτήρια και θα βοηθήσει το δέρμα να επανέλθει. Επίσης, το συγκεκριμένο τζελ εμπεριέχει αιθέριο έλαιο Marjoram το οποίο αντιμετωπίζει και αποτρέπει τα ορμονικά σπυράκια. Τα δύο αυτά τζελ είναι μη φαγεσωρογόνα, που σημαίνει ότι δεν κλείνουν τους πόρους, αντιθέτως τους βοηθούν να καθαρίζουν πιο εύκολα. Όποιο τζελ και να διαλέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το The Pure Cleansing Oil για αφαίρεση του μακιγιάζ και των ακαθαρσιών της ατμόσφαιρας. 

*Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το είδος της ακμής που έχετε σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει. 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Οι πόροι είναι σε κανονικό μέγεθος
 • Είναι καθαρό και απαλό 
 • Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη λιπαρότητα ή ξηρότητα 

Συστήνουμε: Εάν δεν έχετε ιδιαίτερα θέματα με το δέρμα σας τότε σας προτείνουμε το The Calming Cleansing Gel το οποίο βοηθά στο να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την απαλότητα του δέρματός σας. Είναι εμπλουτισμένο με φυτικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία αναζωογονούν το δέρμα ενώ παράλληλα θρέφουν και ενυδατώνουν. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το The Pure Cleansing Oil για να απομακρύνετε το μακιγιάζ και οποιεσδήποτε ακαθαρσίες καθώς επίσης και με το The Toning Cleansing Gel. Το εν λόγω τζελ είναι ένα φυσικό αντισηπτικό για το δέρμα αφού εμπεριέχει αντιοξειδωτικά βότανα που βοηθούν στο να κρατούν το πρόσωπο καθαρό, φωτεινό και λαμπερό. 

ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηριστικά: 

 • Ρυτίδες και λεπτές γραμμές
 • Παρατηρείται χαλάρωση
 • Το δέρμα δείχνει θαμπό και με έλλειψη όγκου 

Συστήνουμε: Αν θέλετε να μειώσετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, σας προτείνουμε το The Toning Cleansing Gel. Το εν λόγω τζελ εμπεριέχει έλαιο από Μποράγκο το οποίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και ως εκ τούτου βοηθάει στην ανάπλαση και στη σύσφιξη του δέρματος. Επίσης το συγκεκριμένο τζελ εμπεριέχει φυσικές Βιταμίνες Α, D, E και K οι οποίες χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα. Εάν όμως έχετε ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε το The Calming Cleansing Gel. Αυτό το τζελ περιέχει διάφορα συσφικτικά και αναζωογονητικά συστατικά όπως αιθέριο έλαιο Geranium Rose το οποίο είναι καταπληκτικό στο να μειώνει τα σημάδια γήρανσης. Επίσης, θα σας βοηθήσει σε ό,τι αφορά ξηρότητα ή ευαισθησίες αφού είναι εμπλουτισμένο με διάφορα καταπραϋντικά βότανα που χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη. Τα δύο αυτά τζελ συνδυάζονται καταπληκτικά με το The Pure Cleansing Oil, ως μέρος ενός διπλού καθαρισμού, για μέγιστη απόδοση. 

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι ακόμη για το ποιο καθαριστικό τζελ είναι κατάλληλο για σας, θα περιμένουμε με χαρά το μήνυμά σας ούτως ώστε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας κατευθύνουμε. 

You might also enjoy