Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece.

Σκέψου θετικά…μπορείς!

Να σκεπτόμαστε θετικά μας λένε οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συγγενείς. Ναι, αυτό είναι το μυστικό, η θετική σκέψη! Εύκολο; Όχι πάντα! Εφικτό; Και βέβαια! Λίγη προπόνηση και επιμονή χρειάζεται και θα μάθουμε να χαμογελάμε περισσότερο, ακόμη και στα δύσκολα, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μην υποτιμάτε λοιπόν τη δύναμη της διάθεσης και του μυαλού σας, όλα είναι εφαρμόσιμα!

Πώς οι σκέψεις μας γίνονται η πραγματικότητά μας;

Η ποιότητα των σκέψεων μας οδηγεί στην ποιότητα της ζωής μας.  Οι σκέψεις μας λοιπόν, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας. Εάν οι σκέψεις μας είναι ειρηνικές, ήσυχες, γεμάτες αγάπη, καλοσύνη, ευγένεια και καθαρότητα, έτσι θα είναι και η ζωή μας διότι θα έχουμε ειρήνη μέσα μας, η οποία θα επηρεάζει τα πάντα γύρω μας, τους ανθρώπους, τα ζώα, ακόμα και τα φυτά.  Όταν όμως καλλιεργούμε αρνητικές σκέψεις αυτές καταστρέφουν, χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε, την εσωτερική μας ηρεμία.

Πώς ξεφορτωνόμαστε τις κακές σκέψεις από το μυαλό μας;

Οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν σε γενικές γραμμές ένα προϊόν γνωστικών διαστρεβλώσεων ή και παράλογων μοτίβων σκέψης, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους τους επιστήμονες. Γνωρίζουμε πως δεν είναι πάντα εύκολο να διώξουμε τις αρνητικές σκέψεις, αλλά και την αρνητικότητα που υπάρχει γύρω μας. Ωστόσο όσο περισσότερο εστιάζουμε σ’ αυτές τόσο περισσότερο ισχυρές γίνονται. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία αρνητική σκέψη, ας προσπαθήσουμε χωρίς άγχος και πανικό να μεταβούμε σε μια πιο ευχάριστη και θετική σκέψη. Δηλαδή να τις παρακολουθούμε από μακριά σαν να καθόμαστε στον εξώστη, θεατές μιας παράστασης. Αν δε τις αφήσουμε να κυριεύσουν το μυαλό μας, αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστούν. Είναι προτιμότερο να αποδεχόμαστε τις αρνητικές σκέψεις και αυτές σιγά σιγά θα φύγουν από μόνες τους.

Πώς κάνουμε τη θετική σκέψη τρόπο ζωής;

Είναι ξεκάθαρο! Είτε θα είσαι ευτυχισμένος, είτε θα είσαι δυστυχισμένος. Κι αυτό φαίνεται από τη στάση ζωής που υιοθετεί κάποιος. Η δύναμη της θέλησης είναι το κλειδί της ευτυχίας. Και όταν υπάρχει θέληση μπορείς εύκολα να αποκτήσεις κάποιες θετικές συνήθειες. Συνήθειες οι οποίες μας βοηθούν να απολαμβάνουμε περισσότερο τις χαρές και τις όμορφες στιγμές της ζωής κάθε μέρα! Γιατί όπως θα δούμε στη συνέχεια, μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι με τα κακώς έχοντα , αλλά να μάθουμε πώς να είμαστε ευτυχισμένοι!

Και όταν κάποιος περνάει μια δύσκολη κατάσταση; Πώς μπορεί να σκεφτεί θετικά;

Η ευτυχία της ζωής μας μπορεί να εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεών μας, αλλά δεν χρειάζεται να αναγκάζεις τον εαυτό σου να σκέφτεται θετικά, κυρίως όταν περνάς μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής σου. Μη ξεχνάς ότι πολλές φορές οι σκέψεις μας εξακολουθούν να είναι απλώς σκέψεις. Το ζητούμενο είναι παρόλα τα προβλήματα και τις τρέχουσες συγκυρίες να αποδεχθούμε ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα με πνευματική διαύγεια, ηρεμία και υπομονή.

Πώς υιοθετούμε μια θετική διανοητική στάση;

Ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ουράνιο τόξο που θα δώσει ξεχωριστό χρώμα στη ζωή του. Αλλά οι επιλογές για τον καθένα ποικίλουν. Διότι η ζωή του καθενός και ο τρόπος που επιλέγει να τη ζήσει είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

 1. Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου, μα κυρίως τους γύρω σου

«Σπείρε αγάπη κι ας μη θερίσεις. Έτσι, για να μοσχοβολάει ο τόπος..», έγραψε κάποτε ο Σπύρος Ποταμίτης. Γιατί όταν αγαπάμε σταματάμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Γινόμαστε ένα με τον άλλο και λειτουργούμε μαζί του σαν μια οντότητα. Η αγάπη λοιπόν μπορεί να υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή μαζί με την ρουτίνα, τα προβλήματα, τη βαρεμάρα. Και να θυμάσαι! Αγάπη για σένα, για τους άλλους, για τη φύση.

 • Μη το αναλύεις..Ζήσε τη στιγμή!

Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα. Αλλά και ούτε να αναλωνόμαστε τόσο πολύ στις ανησυχίες μας, ώστε συχνά να επισκιάζουμε κάθε αχτίδα χαράς και ελπίδας. Σε κάποια στιγμή θα χάσουμε το παιχνίδι, μαζί και τον εαυτό μας. Εστιάζουμε λοιπόν στο τώρα και ζούμε την παρούσα στιγμή. Γιατί; Διότι πολλές φορές χάνουμε αμέτρητες στιγμές που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε μόνο και μόνο επειδή εστιάζουμε στο «δέντρο και όχι στο δάσος» .

 • Να έχεις υπομονή

Η υπομονή και η εγκράτεια είναι μεγάλες αρετές! Είναι σημαντικό να είμαστε υπομονετικοί για να αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας με θέληση και επιμονή, αλλά και πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Μη ξεχνάς ότι το καλό πράγμα αργεί να έρθει.

 • Σταμάτα να αναβάλλεις το καθετί

Η αδράνεια ενισχύει τους φόβους μας! Δικαιολογίες του τύπου «Δεν έχω χρόνο», «Από βδομάδας», «Γιατί ποιο λόγο να προσπαθήσω.., «Δεν μπορώ να το κάνω..» πρέπει οπωσδήποτε να τις βγάλουμε από το μυαλουδάκι μας. Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να κρατάμε υψηλά το ηθικό μας. Σας προτείνουμε να γράφετε κάτω οτιδήποτε σας ενδιαφέρει να φέρετε εις πέρας. Με μια προϋπόθεση όμως! Να γράψετε δίπλα και την ανταμοιβή σας. Για παράδειγμα «Από αύριο τέρμα τα αναψυκτικά! Αν καταφέρω να συμπληρώσω ένα μήνα χωρίς να καταναλώσω ούτε και ένα αναψυκτικό θα αφιερώσω μια μέρα για μένα.. ίσως ένα αναζωογονητικό σπα ή μασάζ». Τι πιο όμορφο να ανταμείβεις τον ίδιο σου τον εαυτό για τις προσπάθειές σου;

 • Βοήθα χωρίς να περιμένεις κάτι σε αντάλλαγμα

Μέσα από τον εθελοντισμό μαθαίνει κανείς να κάνει κάτι για τους άλλους χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα. Όταν προσφέρεις το οτιδήποτε μέσα από την καρδιά σου το αίσθημα που νιώθεις στο τέλος είναι μοναδικό και γαλήνιο. Ταυτόχρονα αφυπνίζεσαι! Δημιουργείς μια θετική στάση ζωής και αυτό μεταδίδεται και στους γύρω σου.

 • Να είσαι ευγνώμων

Μεγάλη αρετή η ευγνωμοσύνη. Μαλακώνει την καρδιά! Η ζωή σου, αυτό το υπέροχο δώρο του Θεού είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάς άσκοπα, για να μαραζώνεις και να αγχώνεσαι. Πες σ’ευχαριστώ Θεέ μου για όλα και προχώρα…  

Μερικές ακόμα συμβουλές αυτοφροντίδας:

Μπορείς να εντάξεις ευχάριστες δραστηριότητες στο εβδομαδιαίο ή ημερήσιο πρόγραμμά σου. Για παράδειγμα:

 • Διάβασε ένα καινούριο βιβλίο
 • Πήγαινε μια βόλτα στη φύση
 • Μαγείρεψε κάτι καινούριο
 • Κάνε ηλιοθεραπεία
 • Πήγαινε κινηματογράφο ή θέατρο
 • Άκουσε ένα poadcast
 • Κάνε Beaute στο σπίτι
 • Φόρεσε κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις καλά
 • Επισκέψου μια φίλη ή φίλο που έχεις καιρό να δεις
 • Οργάνωσε την ημέρα σου και τήρησε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου

Είναι τόσα μα τόσα πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις! Πράγματα απλά καθημερινά, κάποια από αυτά σχεδόν χωρίς κανένα κόστος, που θα σου φτιάξουν την ημέρα!

Να θυμάσαι! Η ζωή δεν περιμένει, δεν μπαίνει σε παύση, δεν αναιρείται! Μη σπαταλάς τις στιγμές και τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Είναι μικρή η ζωή για να αγχωνόμαστε και να τα βλέπουμε όλα μάταια. Το μότο μας; Θετική σκέψη, θετική δράση, θετικά αποτελέσματα!

You might also enjoy