Σε τι διαφέρει το δέρμα του άντρα από αυτό της γυναίκας;

Έχουμε συνηθίσει το γεγονός ότι η περιποίηση του δέρματος είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση. Είναι λοιπόν καιρός να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη! Σήμερα απευθυνόμαστε κυρίως στους άντρες της παρέας οι οποίοι διστάζουν να εντάξουν προϊόντα ομορφιάς στη ρουτίνα τους!

Πάμε να δούμε τις βασικές διαφορές του δέρματος ανδρών και γυναικών…

Το ανδρικό δέρμα είναι κατά 25% πιο παχύ από το γυναικείο λόγω της αυξημένης παραγωγής ανδρογόνων. Παρ ’όλα αυτά με το πέρασμα του χρόνου το ανδρικό δέρμα λεπταίνει ενώ το γυναικείο παραμένει το ίδιο μέχρι την κλιμακτήριο. Τι σημαίνει αυτό για την περιποίηση του; Και τα δύο φύλα πρέπει να ξεκινήσουν από νωρίς να προσέχουν και να περιποιούνται το δέρμα τους έτσι ώστε να διατηρήσουν την υγεία του και να παρατείνουν τα σημάδια γήρανσης για όσο περισσότερο γίνεται.

Επίσης οι άνδρες έχουν υψηλότερη πυκνότητα κολλαγόνου από τις γυναίκες. Γι’ αυτό το λόγο το δέρμα των ανδρών εμφανίζει σημάδια γήρανσης πιο αργά από τις γυναίκες. Για να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματος και την ενυδάτωση, καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε έναν ενυδατικό ορό ή και μια κρέμα στην ρουτίνα ομορφιάς σας. Για τους άνδρες συγκεκριμένα προτείνουμε την CP For Him Line η οποία είναι σχεδιασμένη για να παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης, προστατεύει το δέρμα από μελλοντικές κηλίδες/ακμή και απαλύνει την εμφάνιση ουλών. Την συγκεκριμένη σειρά μπορείτε να τη βρείτε τώρα σε προσφορά!

Το ανδρικό δέρμα είναι συνήθως πιο τραχύ, παράγει περισσότερο σμήγμα (λόγω των ανδρογόνων) και περισσότερο ιδρώτα από αυτό των γυναικών. Τι σημαίνει αυτό για την περιποίηση του δέρματος των ανδρών; Είναι άκρως σημαντικό να συμπεριλάβετε ένα καθαριστικό προσώπου το οποίο να απομακρύνει την λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες, να βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος και να χαρίζει μια πιο ομαλή υφή στην επιδερμίδα. Για αυτό τον σκοπό έχουμε το The Toning Cleansing Gel το οποίο είναι εξαιρετικό για αυτή την περίπτωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε πρωί όταν νίβεστε, μετά το γυμναστήριο, και κάθε βράδυ.  Είστε ευπρόσδεκτοι να κοπιάσετε στο κατάστημά μας στη Λεμεσό και να προμηθευτείτε δωρεάν δείγμα για να το διαπιστώσετε!

Παρότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο δέρμα ανδρών και γυναικών, οι βασικές αρχές για την φροντίδα του όπως καθαρισμός και ενυδάτωση παραμένουν οι ίδιες. Το να νιώθουμε όμορφοι, περιποιημένοι και με αυτοπεποίθηση είναι υπόθεση όλων μας ανεξάρτητα από το φύλο.

You might also enjoy