Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece.

Καλοκαιρινή Περιποίηση: Οι 5 μύθοι που επιβάλλεται να καταρρίψεις αμέσως!

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την περιποίηση μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μία από τις βασικές αιτίες είναι η λανθασμένη κοινή πεποίθηση πολλών ανθρώπων, η οποία οφείλεται κυρίως είτε σε άγνοια, είτε λόγω παραπληροφόρησης από διάφορες «πηγές» που κυκλοφορούν.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς διαδεδομένους μύθους σχετικά με τη καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης μας, αλλά και ποια είναι η αλήθεια που τους συνοδεύει σύμφωνα πάντα με την επιστημονική επεξήγηση.

Μύθος νούμερο 1

Δεν φοράω αντηλιακό γιατί επιδεινώνει την ακμή.

Μύθος! Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αντηλιακά που ενδέχεται να δημιουργήσουν έξαρση στην ακμή κι αυτό μπορεί να οφείλεται στα έλαια που περιέχουν οι αντηλιακές κρέμες, είτε σε συστατικά τα οποία να μην είναι και τόσο φιλικά για την επιδερμίδα που καταλήγουν να κλείνουν τους πόρους του δέρματος. Εμείς σου συστήνουμε να εφαρμόζεις ένα αντιηλιακό που να είναι oil free και μη-φαγεσωρογόνο. Έτσι όχι μόνο δεν θα έχεις έξαρση στην ακμή, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχεται η κατάλληλη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις την αντηλιακή μας “The Skin Loving Suncream” η οποία όχι μόνο δεν κλείνει τους πόρους, αλλά έχει αόρατη και μη – λιπαρή σύνθεση, προσφέρει γρήγορη απορρόφηση και είναι ειδικά σχεδιασμένη για λιπαρά και/ή επιρρεπή στην ακμή δέρματα.

Μύθος νούμερο 2

Έχω προμηθευτεί το πιο ακριβό αντηλιακό της αγοράς, για να μην χρειάζεται να το ανανεώνω.

Μύθος! Δεν σημαίνει επειδή είναι πιο ακριβό από κάποια άλλα αντηλιακά δεν χρειάζεται να το ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Όποιο αντηλιακό και να χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε την επάλειψή του τουλάχιστον κάθε 2 ώρες.

Μύθος νούμερο 3

Το καθημερινό λούσιμο, ιδίως το καλοκαίρι, οδηγεί στην τριχόπτωση.

Μεγάλος μύθος! Αυτό ισχύει μόνο αν επιλέγεις λάθος σαμπουάν, δηλαδή κάποιο που καθαρίζει μεν, αλλά δεν ενυδατώνει τα μαλλιά σου όσο χρειάζεται. Τα μαλλιά, ειδικά αν πηγαίνουμε συχνά στην παραλία, πρέπει να λούζονται τακτικά, έως και κάθε μέρα. Είναι καλύτερα λοιπόν να επιλέξεις μία φόρμουλα, η οποία να περιέχει ενυδατικά συστατικά και κυρίως να ανταποκρίνεται στον τύπο των μαλλιών σου. Επίσης να θυμάσαι να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου με τα λαδάκια σου γιατί εκτός από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας αλλά και η χλωρίνη από το νερό της πισίνας φθείρουν τα μαλλιά μας και τα αφυφατώνουν. Επέλεξε 2 με 3 φορές τη βδομάδα να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου εναλλαξ τα λαδάκια σου (CP Hair Oil Elixir & CP Hair Oil #Shine) που θα βελτιώσουν ορατά την ποιότητα των μαλλιών και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ή και να αποκτήσεις λαμπερά και πλούσια μαλλιά! Μετά το λούσιμο, μπορείς να τα ενυδατώσεις με το CP Hair Oil Lover ή ακόμα και να δημιουργήσεις wet-look!

Μύθος νούμερο 4

Το καλοκαίρι αποφεύγω την απολέπιση σώματος διότι απομακρύνει το μαύρισμα από την επιδερμίδα.

Ακόμη ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, δεν απομακρύνεται το μαύρισμα αλλά η πιο μαύρη στοιβάδα, η οποία βρίσκεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου και αποτελείται από νεκρά κύτταρα.

Αυτό που θα σου συνιστούσαμε να κάνεις είναι να συνεχίσεις την απολέπιση με ένα ήπιο προϊόν, το οποίο θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου, όχι μόνο λείο δέρμα, αλλά και την κατάλληλη ενυδάτωση. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα έχεις μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, αλλά θα παρατείνεις το τέλειο, βαθύ και ομοιόμορφο μαύρισμα που απέκτησες ως τώρα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα προιόντα σώματος μας (απολεπιστικό “The Exfoliating Body Gel Wash” και λάδι σώματος “The Firming Body Oil”) τα οποία όχι μόνο θα σου προσφέρουν μία λεία και βελουδένια επιδερμίδα αλλά θα θρέφουν ταυτόχρονα το δέρμα σου, το οποίο χρείαζεται ενυδάτωση πιο πολύ από ποτέ τώρα το καλοκαίρι!

Μύθος νούμερο 5

Ο ήλιος και η θάλασσα θα «ψήσει» τα σπυράκια που έχω, άρα για ποιο λόγο να ακολουθήσω συγκεκριμένη περιποίηση κατά της ακμής.

Αυτός είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους, αλλά και πιο επικίνδυνους μύθους, διότι μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σε φλεγμονή!  Είναι γεγονός ότι οι ακτίνες του ήλιου και το θαλασσινό νερό βοηθάνε στην ακμή, αφού κάνουν τα σπυράκια μας να μαραθούν, αλλά αυτό είναι προσωρινό και δεν ισχυεί σε όλους! Η αλήθεια είναι ότι εάν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν γίνει ο σωστός καθαρισμός και η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, τότε μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κλείσουν οι πόροι με αποτέλεσμα να έχουμε νέα έξαρση μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Ελπίζουμε να καταρρίψαμε κάποιους από τους μύθους που είχες στο μυαλό σου κι από εδώ και πέρα να ξέρεις τι να κάνεις!

You might also enjoy