Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένω την επιδερμίδα μου;

Πολύ συχνά λαμβάνουμε την ερώτηση ‘Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το πρόσωπό μου;’ Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας, το πρόσωπό μας πρέπει να πλένεται τουλάχιστον δύο φορές την μέρα – πρωί και βράδυ. 

Παρόλο που η διαδικασία καθαρισμού μοιάζει να είναι η ίδια κάθε φορά, το σαπουνάκι μας λειτουργεί διαφορετικά το πρωί και διαφορετικά το βράδυ. Τι εννοούμε με αυτό; 

Ο στόχος για τον καθαρισμό προσώπου το βράδυ, είναι να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες και τα μικρόβια που κρύβονται στους πόρους μας.

Πρώτα σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το The Pure Cleansing Oil – Το συγκεκριμένο προϊόν λιώνει το μακιγιάζ, απομακρύνει την λιπαρότητα (γιατί ως γνωστόν το λάδι διαλύει το λάδι) και στο πέρασμα του μαγνητίζει οποιαδήποτε ακαθαρσία έχει εγκλωβιστεί στους πόρους. Η δύναμη αυτού του προϊόντος βρίσκεται στην ικανότητα του να καθαρίζει εις βάθος με έλαια που δεν απορροφώνται αλλά προσφέρουν τεράστια θρεπτική αξία στο δέρμα.  

Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να συνεχίσετε τον καθαρισμό προσώπου σας με ένα από τα δύο τζελ μας (The Toning Cleansing Gel & The Calming Cleansing Gel). Όταν χρησιμοποιούνται μετά το The Pure Cleansing Oil, τα τζελ σας θα έχουν την ικανότητα να εισχωρήσουν βαθύτερα στους πόρους του δέρματος και να δράσουν πιο αποτελεσματικά. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όταν χρησιμοποιούμε 2 διαφορετικά καθαριστικά προσώπου με διαφορετικές υφές, διασφαλίζουμε την απόλυτη καθαρότητα στο πρόσωπό μας και παράλληλα επωφελούμαστε από τις ιδιότητες των βοτάνων που εμπεριέχονται σε κάθε προϊόν.  

Σε αντίθεση με το βράδυ, ο στόχος του πρωινού καθαρισμού είναι να προετοιμάσουμε την επιφάνεια του δέρματος μας να απορροφήσει αποτελεσματικά τα προϊόντα περιποίησης. 

Κάθε βράδυ, το δέρμα μας αναπλάθεται με αποτέλεσμα κάθε πρωί να έχουμε νεκρά κύτταρα στη επιφάνεια του δέρματός μας που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Επομένως, εάν απομακρύνετε αυτές τις ακαθαρσίες από το δέρμα, τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείτε θα δρουν πιο αποτελεσματικά και θα δείτε διαφορά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. 

Εννοείτε επίσης, πως όταν πάτε στο γυμναστήριο ή όταν είστε αρκετή ώρα έξω στη ζέστη και ιδρώσετε είναι σημαντικό να καθαρίσετε ξανά στο πρόσωπό σας για να αποτρέψετε την συσσώρευση βακτηρίων και να διασφαλίσετε την υγεία του δέρματός σας. 

Όπως είπαμε και πρίν, η διαδικασία καθαρισμού του προσώπου μας είναι ακριβώς η ίδια, απλά ο ‘στόχος’ μας είναι που αλλάζει. 

Επίσης, σας συμβουλεύουμε να πλένετε την επιδερμίδα σας με χλιαρό νερό. Καταρχάς το χλιαρό νερό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ‘ξυπνάει’ το δέρμα και να φαίνεται αναζωογονημένο. Το πολύ κρύο νερό συσφίγγει τους πόρους του δέρματος τόσο πολύ με αποτέλεσμα να μην ελευθερώνονται οι ακαθαρσίες και να δημιουργείται ακμή. Το πολύ ζεστό νερό από την άλλη, ανοίγει υπερβολικά τους πόρους, διαταράσσει την ισορροπία του δέρματος και προκαλεί ξηρότητα. Επομένως, ο χρυσός κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό. 

You might also enjoy