Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece. Free shipping on orders €100 and above within Cyprus and Greece.

Πώς Μπορώ Να Ξέρω Εάν Έχω Ευαίσθητο Τύπο Δέρματος;

Μπορεί να σκέφτεσε και να πιστεύεις ότι ευαίσθητο δέρμα σημαίνει απλά δέρμα που ερεθίζεται εύκολα, αλλά υπάρχουν και άλλα σημάδια που πρέπει να γνωρίζεις που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το δέρμα σου είναι ευαίσθητο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιδράσει πολύ διαφορετικά από κάποιο άλλο.

Έτσι, ενώ μπορεί να μην έχεις όλα τα χαρακτηριστικά όσα αναφέρουμε πιο κάτω, ένας συνδυασμός δύο ή περισσότερων μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι το δέρμα σου είναι ευαίσθητο.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός ευαίσθητου τύπου δέρματος;

  • Ερυθρότητα και κοκκίνισμα
  • Σπασμένα αιμοφόρα αγγεία
  • Ξεφλούδισμα
  • Εξανθήματα και ανώμαλη υφή
  • Καίγεται εύκολα στον ήλιο

Πώς είναι η αίσθηση ενός ευαίσθητου τύπου δέρματος;

  • Έχεις αίσθημα καύσης ή τσιμπήματος – ιδιαίτερα κατά την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ ή περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν συνθετικά χημικά ή αρώματα
  • Όταν ακουμπάς το δέρμα σου με τα χέρια σου, το νιώθεις ζεστό
  • Έχει ξηρά σημεία
  • Έχει τραχιά υφή
  • Έχεις φαγούρα

Ευαίσθητο δέρμα και σκουρόχρωμοι τόνοι δέρματος:

Σους πιο σκουρόχρωμους τόνους δέρματος, η ευαισθησία μπορεί να μην αναγνωρίζεται με την χαρακτηριστική ερυθρότητα/ κοκκίνισμα, παρ’όλα αυτά θα εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις ανώμαλη υφή στο δέρμα σου, τα εξανθήματα και το ξεφλούδισμα. Η φλεγμονώδης αντίδραση του δέρματος στον ερεθισμό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερμελάσεις, όπου το δέρμα αποκτά ένα πιο σκούρο χρώμα καθώς παράγεται επιπλέον μελανίνη.

Ποια ειναι τα προιόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στη καθημερινή σου ρουτίνα εάν έχεις ευαίσθητο τύπο δέρματος;

1.Απαλό/ Ήπιο καθαριστικό

Συστήνουμε: Το The Calming Cleansing Gel είναι η απόλυτη επιλογή για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Είναι ένα προϊόν που αποτελείται από προσεκτικά διαλεγμένα βότανα, συγκεκριμένα εμπεριέχει ήπια, καταπραϋντικά αιθέρια έλαια όπως μαντζουράνα, γεράνι, μπλε χαμομήλι και λεβάντα τα οποία όχι μόνο δεν ερεθίζουν αλλά είναι καλμαντικά και θρεπτικά για το δέρμα. Επίσης, σε περιόδους όπως οι καιρικές αλλαγές όπου το δέρμα μπορεί να εμφανίσει περισσότερες ευαισθησίες, τα βιοδραστικά βότανα θα ηρεμίσουν και θα απαλύνουν το δέρμα. Το The Calming Cleansing Gel μαζί με το The Pure Cleansing Oil είναι ο ακαταμάχητος συνδυασμός που θα κρατάει το δέρμα σας υγιές, ενυδατωμένο και ήρεμο.

2. Ενυδατική/Καταπραϋντική κρέμα προσώπου

Συστήνουμε: Τη CP Miracle Cream που έχει πλούσια υφή και ενυδατώνει βαθιά αφήνοντας το δέρμα εξαιρετικά απαλό και υγιές. Αποτελείται από προσαρμογόνα (μη τοξικά φυτά που προσαρμόζονται στις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες), φυσικές βιταμίνες, αθώα αντιοξειδωτικά, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αμινοξέα που διεγείρουν την αναγέννηση του δέρματος ενώ προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Περιέχει έλαιο Καλέντουλας που μπορεί να θεραπεύσει επιφανειακές βλάβες, να καταπραΰνει τα εξανθήματα και τον κνησμό, καθώς ηρεμεί το δέρμα και χαλαρώνει τις αισθήσεις με την λουλουδένια του μυρωδιά. Επίσης περιέχει χαμομήλι που είναι ένα από τα πιο καταπραϋντικά βότανα ενάντια στους ερεθισμούς. Επίσης, το CP Ointment μπορείς να το τοποθετήσεις σε περιοχές όπου έχεις έντονη ξηρότητα, ξηρά σημεία ή σημεία με τραχιά υφή. Το συγκεκριμένο προιόν έχει παχύρευστη, χρυσαφένια υφή και περιέχει Shea butter, Macademia butter, μελισσοκέρι και διάφορα άλλα βότανα τα οποία μαλακώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα στο πυρήνα του. 

3. Ενυδατικός/Καταπραϋντικός ορός/ λάδι προσώπου

Συστήνουμε: Το CP Original Serum, το οποίο καταπραΰνει, καλμάρει και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα ενώ παράλληλα βοηθά στις κοκκινίλες και στα σημάδια. Είναι ο καταλληλότερος ορός για τα ευαίσθητα δέρματα καθώς αποτελείται από αναζωογονητικά θρεπτικά συστατικά, βοτανικές βιταμίνες και απαραίτητα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στο να σου δώσουν ένα υγιές δέρμα. Περιέχει μέσα καλέντουλα όπου μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο βότανο βοηθά στις φλεγμονές. Επιπλέον, έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν χρήσιμο στην επούλωση πληγών και γενικότερα στην ηρεμία του δέρματος.

4. Αντιηλιακή κρέμα προσώπου

Συστήνουμε: Να χρησιμοποιείς αντιηλιακή προστασία ολόχρονα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας σου καθώς η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει φωτοαλλεργίες και έξτρα ερεθισμούς και ερυθρότητα στους ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που μπορούμε να σου προσφέρουμε ως beauty experts. Θα συστήναμε όμως, να επικοινωνήσεις μαζί μας για περισσότερες εξατομικευμένες συμβουλές!

Με αγάπη,

CP Herbalist Team

You might also enjoy