Τι προκαλεί τους πόρους μας να φράζουν και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Ένα από τα συχνότερα θέματα που απασχολούν όλους μας, σε ό,τι αφορά την περιποίηση του προσώπου μας (αλλά και του σώματός μας γενικότερα), είναι οι πόροι μας. Είναι κάτι που προσέχουμε τόσο στην “γυμνή” επιδερμίδα μας, όσο και όταν τοποθετούμε το μακιγιάζ μας. Οι πόροι υπάρχουν σε όλα τα δέρματα ανεξαιρέτως, αλλά ανάλογα με διάφορους παράγοντες, φράσσουν, συρρικνώνονται ή διαστέλλονται.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία που αφορούν τους πόρους στο δέρμα μας και συγκεκριμένα σήμερα, θα δούμε το θέμα των φραγμένων πόρων που απασχολεί πολλές και πολλούς από εμάς.

Τι είναι οι φραγμένοι πόροι;

Οι πόροι στο δέρμα μας, και ειδικότερα στο πρόσωπό μας, που είναι και το πιο σύνηθες σημείο, φράσσουν όταν τα νεκρά κύτταρα, το λάδι ή ακαθαρσίες, παγιδεύονται μέσα σε αυτούς. Οι πόροι ουσιαστικά, είναι κάποια μικροσκοπικά ανοίγματα στο δέρμα μας, που απελευθερώνουν λάδι και ιδρώτα. Όταν οι πόροι μας φράζουν, είναι πιθανό στη συνέχεια να εμφανίσουμε και ακμή.

Τι προκαλεί το φράξιμο των πόρων μας;

Οι πόροι μας φράσσουν, ως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Κάποιοι συχνοί παράγοντες, είναι οι ακόλουθοι:

  • Λιπαρό δέρμα που παράγει μεγάλη ποσότητα σμήγματος
  • Συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο δέρμα και διάφορων υπολειμμάτων, όπως το μακιγιάζ
  • Προϊόντα όπως καθαριστικά, λοσιόν και μακιγιάζ που δεν σέβονται το δέρμα μας – comedogenic – φαγεσωρογόνα
  • Ορμονικοί λόγοι
  • Γενετικοί παράγοντες

Τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα περιποιηθούμε το δέρμα μας σωστά;

#No1 Πάντοτε, πάντοτε, φρόντισε να πλένεις καλά το δέρμα σου, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ και να μην αφήνεις υπολείμματα από ακαθαρσίες και μακιγιάζ, που εύκολα μπορούν να φράξουν τους πόρους σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις το The Toning Cleansing Gel, το οποίο έχει φυσική αντισηπτική δράση, καθαρίζοντας βαθιά την επιδερμίδα λόγω των πλούσιων αντιοξειδωτικών βοτάνων που περιέχει και είναι ιδανικό για επιδερμίδες με περίσσεια λιπαρότητα.

#No2 Επέλεξε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα που σέβονται το δέρμα σου και δεν θα φράξουν τους πόρους σου. Όλα τα προϊόντα μας είναι μη φαγεσωρογόνα για να εξασφαλίσουμε ότι θα λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο σωστά και αγνά πάνω στο δέρμα μας.

#Νο3 Μην το παρακάνεις με την απολέπιση του προσώπου σου. Επέλεξε προϊόντα που δεν είναι πολύ σκληρά για το δέρμα σου και πρόσεξε τη συχνότητα της απολέπισης. Καλό είναι να γίνεται μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα και με τις ανάγκες του δέρματός σου. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να προσέξεις την πίεση που ασκείς στο δέρμα σου, ούτως ώστε να μην προκαλέσεις ζημιά, αντί να βοηθήσεις τους πόρους σου να καθαρίσουν.

#No4 Δοκίμασε το νέο προϊόν μας, το The Regenerating Moisturizing Gel το οποίο έχει λεπτόρρευστη υφή, απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και ένα από τα βασικότερα οφέλη του, είναι πως βοηθά στην απόφραξη των πόρων μας. Είναι ιδανικό για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, καθώς και για δέρματα με τάση ακμής. Βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού, συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος και μπορείς να το εντάξεις στη ρουτίνα σου, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

You might also enjoy